okwest

Bestyrelsens beretning 2018 PDF Udskriv Email
  
Tirsdag, 19 Februar 2019 20:40

 

Orienteringsklubben West

 

Bestyrelsens beretning for 2018.

 

Bestyrelsen bestod i 2018 af:

Formand: Mogens Nielsen

Kasserer: Anna Trab

Sekretær: Hanne Vase Bendtsen

Medlem: Sven Wodschow

Medlem: Peter Gammelvind


2018 blev året, hvor OK West igen lavede påskeløb. I 2017 sagde vi ja til at hjælpe OKE med afviklingen af påskeløbene 2018 på Fanø. Det blev en stor succes med ca. 1700 deltagere. 28 West medlemmer havde givet tilsagn om at hjælpe. Det var ca. 1/3 del af de ca. 90 hjælpere, der i alt var i gang. Lidt sent gik det op for os, at det var 50 året for de første påskeløb, som blev startet i 1968. OK West var med initiativtager til disse løb, som blev arrangeret af 3 klubber i sydkredsen. Der blev løbet en etape hos hver klub, og der deltog ca. 100 løbere i disse første påskeløb.

I løbet af året har vi samme med OKE budt ind på DM stafet 2020, og fået tildelt dette arrangement lørdag den 12. september. I skrivende stund har vi fået skovtilladelse til Blåbjerg Vest. I hører snarest nærmere om dette arrangement, men er der nogen, der allerede nu ved, der er en funktion de har lyst til, hører vi gerne.

I 2018 har der været mulighed for at lave fortrykte baner til træningsløbene. Den indkøbte blækprinter, der kan skrive både A4 og A3, fungerer fint, og med den rigtige driver, laver den rigtig gode print. Det er også muligt at tage generatoren, og koble til campingvognens ledningsnet, og derfor også mulighed for at printe kort, når der er start fra campingvognen. Der vil derfor ikke være mange kort på lager mere, så ønsker du ikke at bruge denne mulighed, skal du i god tid sikre dig, at der er kort tilgængelig, når du skal lave træningsløb. Det er også vigtigt at understrege, at dette ikke må afskære nogen fra at prøve at være banelægger. I kan få al den hjælp, der er nødvendig.

Der har været afholdt et enkelt kursus i løbet af året. Jens har holdt kursus i banelæggerprogrammet Condes, med god deltagelse. Bestyrelsen vil gerne, at der løbende kommer tilbud, og arbejder lidt på det. Er der nogen der har en god ide, så sig til.

Vores velkomstmateriale er blevet revideret af Egil i løbet af året. En lille folder, der ligger i træningskassen, og som kan deles ud til interesserede, og et lille hæfte ”Velkommen i OK West” som nye medlemmer får. Folder og hæfte ligger i depotrummet.

Bestyrelsen er også bevidst om at klubben bør være så ”grøn” som mulig. Seniorklubben medbringer selv service når der spises frokost, og som I kan se i invitationen til generalforsamlings lørdag, skal i også selv medbringe servise her. Alt dette for at spare på brugen af plastik i form af en gangs servise. Det næste vi vil forsøge os med, er at få jer til at bruge plastikposen til kortet flere gange. Vi bruger ikke klippetænger mere, så posen kan holde til mange gange. Når den så bliver lidt mat, tager I selvfølgelig en ny. Det handler ikke om penge (posen koster måske 50 øre), men derimod om at spare plastik.

Til sidst i dette afsnit lige et slag for forbundets nye tiltag – o-track, som er sat i drift i 2018. GPS-tjenesten O-Track giver et væld af muligheder for at opleve orienteringsløb på en helt ny måde. Du kan her uploade dit spor, hvis du har lavet et med en GPS-enhed – sportsur eller mobiltelefon. Du kan så se, hvad du har gjort godt eller skidt, og sammenligne dig med andre, der har uploadet deres spor. Vi forsøger at lægge så mange af vores træningsløb op som muligt. Kom bare i gang, det er meget lærerigt. Læs mere på do-f.dk eller o-track.dk

 

Arrangementer:

Vi har igen ikke arrangeret et større åbent løb i år. Dog har klubben været involveret i mange arrangementer i 2018. Nogle, for at synligøre sporten, andre for sportens skyld.

Søndag den 25. februar afviklede vi 2. ”lange dag” i vest i Gødel – Nyminde Plantager. Der var 70 tilmeldte og stævnecentret var i Nymindegab lejren. 5. maj afvikledes ”find vej” dagen. I år havde vi valgt at lave 2 arrangementer. Ét i Gødel fra campingpladsen, og ét ved den gamle skovfoged bolig i Varde Sdr. plantage, hvor vi koblede os på Skovens dag, der også var den 5. maj. Peter og Elinor stod for arrangementet i Gødel som vi primært havde valgt at lave, da Marianne fra campingpladsen, var overbevist om at det kunne trække mange mennesker til. Desværre kom der kun 5, hvor de 4 var fra West, og den sidste var Mariannes søn. I Varde Sdr. plantage var det derimod en stor succes. Der kom så mange, at vi på et tidspunkt mistede overblikket, men ca. 120 deltog på de 2 baner Annette og Klaus havde lavet. En kort alm. O-bane på ca. 1,3 km og en sprint bane på 400 m. Især sprintbanen vakte jubel hos de unge mennesker. Ud fra de erfaringer vi har haft de seneste år, har bestyrelsen besluttet. At vi kun arrangerer ”find vej” når det kan kombineres med et andet arrangement. I skolernes sommerferie arrangerede vi 6 små løb i forbindelse med ”Vaks” aktiviteterne. Vi havde i år valgt at lave et separat løb de uger, der ikke var træningsløb, men det blev ikke den store succes, da der kun deltog 6 i alle 6 løb. Bestyrelsen har besluttet at, i 2019 deltager vi kun i ”Vaks” de dage, hvor det passer med træningsløb.

 

Sporten:

Vi løber stadig i 3. division i divisionsturneringen, hvor vi løber sammen med Ribe OK under navnet West/Ribe. I matcherne i 2018 deltog der 10 og 13 fra OK West.

Der er ikke stor deltagelse i åbne løb. Eskil har lavet et par gode resultater i 2018. 3. plads DM mellem, og en 5. plads til DM nat. Eskil har fra 2019 sæsonen valgt at løbe for OK Pan. Hovedårsagen er, at han her har mulighed for at løbe på et godt stafet hold. Vi ønsker ham held og lykke.

Klubmesterskaberne er afviklet efter planen. Der er dog også her vigende antal deltagere.

Træningsløbene er alle blevet afviklet, men nogle har været på vippen til at blive aflyst. Det kniber med at få banelæggerposten besat, så der har været tyet til alternative løsninger med de faste poster. Træningsløbene er vores hovedaktivitet, og hele nerven i klubben. Jeg kan derfor kun opfordre til at melde sig som banelægger. Føler man ikke, man er erfaren nok til at gøre det selv, vil Sven meget gerne forsøge at finde en hjælper. Der blev afviklet en sprintserie i foråret til de fælles træningsløb med OKE. En sjov og anderledes måde at løbe orientering på. Dette sker også i 2019. Måske vi skulle kalde det by orientering og reklamere lidt for det i nærområdet. Vi har i løbet af året sat kortprisen til træningsløb op til 30 kr. for ikke medlemmer af en orienteringsklub.

Traditionen med, at vi afvikler et træningsløb i Lunden i samarbejde med Bo-og genoptræningscentret Lunden, skete også i 2018, med Lars Palle som banelægger. Vi laver en kørestolsvenlig bane som beboerne prøver sammen med en hjælper de selv har med. Efter løbet inviterer institutionen til fælles grillfest. Lars har sponsoreret kortene de seneste år, og startafgiften får Lunden som de så bruger på deres beboere. Der er stor tak fra Lunden, for dette arbejde, i år i form af en julehilsen. Det betyder rigtig meget for beboerne, og giver et afbræk i deres hverdag. Vi gentager det i 2019.

 

Ungdom:

Der er pt. 3 medlemmer i klubben, der er under 20 år. Ungdomsarbejdet ligger totalt stille. Bestyrelsen er klar over, at det er et meget vigtigt område, men har ikke resurserne til at holde dette i gang. Er der derfor nogle, der vil afse tid til dette område, hører vi meget gerne.

 

Seniorklubben:

Seniorklubben afholder stadig møde ca. en gang om måneden. Alle, der har tid og lyst, er velkommen. Ud over at gøre rent i klublokalet, vedligeholde materiellet eller ”find vej” posterne, har vi måske også en udflugt en gang i mellem. Er der ikke noget praktisk, går vi én rask tur i skoven. Der sluttes altid af med en god frokost.

 

Korttegning:

I 2018 er de tre ”find vej” projekter i Ål – Vrøgum – Gødel blevet opdateret med nye reviderede kort, og vi har fået trykt nye foldere. Vi har fået korttilskud fra Findvej midlerne til disse 3 kort. Vrøgum Vest er blevet færdig og hele Vrøgum er nu ny revideret. Kortet bruges første gang til 1. lange dag i vest. Varde by er revideret og hedder nu Varde by og sommerland, da det gamle sommerland er blevet tegnet med.

 

Driften:

Vi er i skrivende stund 55 aktive og 5 passive i klubben. Det er en tilbagegang på 18 aktive i forhold til 2017.

Der er modtaget tilskud fra Varde kommune for vores ungdoms aktivering på 1.650,00 kr. Aldersgrænsen er 25 år. Vi betaler husleje på kr. 2.255,75.

Årets økonomiske resultat giver et overskud på ca. 75.000,00 kr. Dette skyldes især vores andel af overskuddet på påskeløbene.

 

På bestyrelsen vegne:

 

Mogens Nielsen

Senest opdateret ( Fredag, 15 Marts 2019 20:05 )
 

west billeder

A-dag 5.jpg

Kommende aktiviteter

Onsdag 26 August kl.17:30
Kikkebjerg
________________________
Onsdag 02 September kl.17:30
Vrøgum Øst
________________________
Lørdag 12 September kl.10:00
Blåbjerg Klub Lang
________________________

West kalender

August 2020
M T O T F L S
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
September 2020
M T O T F L S
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Medlemmerne

No images
Copyright © 2020 okwest. Alle rettigheder reserveret.
Joomla! er fri software udgivet under GNU/GPL licens.